E-mail: info@hi-fi-center.no

Best lyd i hjemmet 

Det første steget til å få god lyd hjemme, er å kjøpe seg et bra lydanlegg. Uansett om det er musikk eller film man er mest opptatt av, så vil man få en ny opplevelse av lyden med et bra lydanlegg. Det er ikke heller lenger slik at man er avhengig av et stort rom for å få et bra lydanlegg og en god lydopplevelse hjemme. I dag er det mulig å kjøpe små og elegante lydanlegg som virkelig leverer den gode lyden man er ute etter.  

Når lydanlegget først er kommet i hus, så er det oppsettet som skal fikses. Hvordan man setter opp lydanlegget, vil ha stor innvirkning på hva slags lydeffekt man vil oppnå. På Internett er det mange steder der man kan hente tips, og det er også mulig å be om veiledning i den butikken der man kjøper anlegget.

Mange lydanlegg på markedet har et oppsatt program som kan benyttes for å sette opp lydanlegget på best mulig måte. Programmet går rett og slett ut på at man får et lydsignal i hver høyttaler, og med egne ører skal man høre om det høres riktig ut i rommet. Det kan høres ut som en vanskelig oppgave, men det er ikke så vrient som man tror. Det er også lurt å tenke litt logisk når man setter opp et lydanlegg. Hvis man for eksempel setter opp anlegget rundt en sofagruppe, så er det lurt at lyden går på utsiden av hele sofagruppen blir, slik at ingen sittende med lyden rett inn i øret. Når lyden går på utsiden av sofaen, vil man få en jevnere lyd som kan nytes av alle som sitter der.

Et slikt oppsett er ikke nødvendig hvis man kjøper et av de nyeste lydanleggene. Disse selges nemlig med automatisk kalibrering og romkorreksjon.