E-mail: info@hi-fi-center.no

Hør på musikk fra mobilen

Alle elsker musikk. Eller, det er i hvert fall noe de aller fleste har et nært og kjært forhold til. Musikk har den egenskapen at det kan skape følelser og bringe følelser tilbake, noe som er vitenskapelig bevist. Det er nok nettopp derfor vi mennesker er så glade i musikk.

Det har gått fra at musikken vi hørte var venner og familie som spilte og sang, til at vi kunne høre på musikkspillere i hjemmet, til iPod, og i dag hører de aller fleste musikk fra mobilen sin. Takket være mobilen, kan vi nå høre musikk hvor vi enn befinner oss, og når vi selv ønsker det. Vi kan også lytte til hvilken som helst musikk. Alle verdens sanger ligger nemlig nå i lomma.

De beste plattformene for å høre på musikk

For at vi skal nyte privilegiet med å høre på hvilken musikk vi ønsker, når og hvor vi vil, er vi avhengige av en bra plattform for musikk. I dag er det flere veldig bra plattformer man kan bruke for å høre på musikk. Det har utviklet seg til det stadiet at det er veldig vanskelig å si hvilken plattform som er den beste. De forskjellige store aktørene kommer fremdeles med hver deres særegne preg. Alt etter hva man er ute etter, vil man derfor finne det man er ute etter.

  • Spotify
  • Tidal
  • Apple Music

Spotify er nok den mest kjente aktøren i Norge. Dette er kanskje for at det opprinnelig er et svensk selskap, eller rett og slett fordi at Spotify er den plattformen vi nordmenn synes er best. Med Spotify får man alt man kan tenke seg av både musikk og podkast av god kvalitet, samtidig som det er veldig brukervennlig. Tidal er for de som ønsker den absolutt beste musikkopplevelsen, da kvaliteten på musikken er litt bedre enn på de andre plattformene. Apple Music har gode tilbud og et bredt spekter av bra musikk, men er i all hovedsak kun for iPhone-brukere.

Det beste tilbehøret for å høre på musikk

For å få den beste musikkopplevelsen, er man avhengig av bra tilbehør. I tillegg til gode hodetelefoner bør man ha et bra og kult mobildeksel, for å både se kul ut og for å få god beskyttelse. Når det kommer til hodetelefoner, går det mye i Bluetooth om dagen. Dette er både for at de beste Bluetooth-enhetene er blitt veldig bra, og for at færre og færre mobiler kommer med AUX-utgang. Hvilken mobil man eier har mye å si når man skal velge seg hodetelefoner. Både Apple og Samsung lager hver sine trådløse versjoner i høy kvalitet, og disse fungerer helt utmerket sammen med deres egne enheter. De aller fleste, om ikke alle, av de andre store hodetelefonprodusentene har også gjort sine grep på en trådløs teknologisk verden. For å finne de riktige hodetelefonene for deg og ditt bruk, anbefaler vi å sammenligne og lese tilbakemeldinger fra andre brukere.